Dietetycy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(8)
Forma i typ
Książki
(8)
Publikacje fachowe
(8)
Publikacje dydaktyczne
(7)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
wypożyczone
(4)
dostępne
(3)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Białobrzeska (W33)
(2)
Wypożyczalnia XI Czytelnia Naukowa (XI)
(6)
Autor
Brytek-Matera, Anna
(2)
Chmurzyńska, Agata
(1)
Ciborowska, Helena (1944- )
(1)
Ciborowski, Artur
(1)
Czerwonogrodzka-Senczyna, Aneta
(1)
Krauss, Hanna
(1)
Michota-Katulska, Ewa
(1)
Rudnicka, Anna (dietetyk)
(1)
Skrzypek, Michał (medycyna)
(1)
Zalewska-Janowska, Anna
(1)
Zegan, Magdalena
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
Kraj wydania
Polska
(8)
Język
polski
(8)
Odbiorca
Dzieci
(18982)
Młodzież
(9152)
6-8 lat
(7173)
9-13 lat
(6058)
0-5 lat
(4285)
Dietetycy
(8)
14-17 lat
(2766)
Szkoły ponadgimnazjalne
(905)
Szkoły wyższe
(657)
Szkoły podstawowe
(601)
Szkoły średnie
(468)
Dorośli
(450)
Gimnazja
(353)
Rodzice
(326)
18+
(219)
Nauczyciele
(157)
Menedżerowie
(119)
Nauczyciele języka polskiego
(97)
Logopedzi
(88)
Prawnicy
(80)
Przedszkola
(68)
Nauczanie początkowe
(64)
Przedsiębiorcy
(60)
Psycholodzy
(60)
Klasa 1.
(58)
Klasa 4.
(58)
Pedagodzy
(58)
Studenci
(56)
Lekarze
(51)
Licea
(51)
Psychoterapeuci
(47)
Klasa 2.
(45)
Klasa 3.
(43)
Klasa 5.
(39)
Pracownicy naukowi
(37)
Urzędnicy
(33)
Chorzy
(31)
Klasa 6.
(31)
Osoby z niepełnosprawnością
(27)
Adwokaci
(26)
Aplikanci
(25)
A2 (poziom biegłości językowej)
(24)
Chłopcy
(24)
Technikum
(23)
Specjaliści ds. kadr
(22)
Poziom podstawowy
(21)
Radcy prawni
(21)
Sędziowie
(20)
Terapeuci zajęciowi
(20)
Doradcy podatkowi
(19)
Księgowi
(19)
Psychiatrzy
(19)
Dziewczęta
(18)
Ekonomiści
(18)
Klasa 8.
(18)
Kobieta
(18)
Analitycy ekonomiczni
(16)
Klasa 7.
(16)
B1 (poziom biegłości językowej)
(15)
Nauczyciele przedszkoli
(15)
A1 (poziom biegłości językowej)
(14)
Cudzoziemcy
(14)
Informatycy
(14)
Pracownicy samorządowi
(14)
Specjaliści ds. marketingu
(14)
Osoby w wieku starszym
(13)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(13)
Policjanci
(13)
Pracownicy socjalni
(13)
Szkoły zawodowe
(13)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(11)
Inwestorzy indywidualni
(11)
Socjolodzy
(11)
Bibliotekarze
(10)
Fizjoterapeuci
(10)
Pracodawcy
(10)
Programiści
(10)
Dziennikarze
(9)
Nauczyciele akademiccy
(9)
Poziom rozszerzony
(9)
Publikacje dydaktyczne
(9)
Biegli rewidenci
(8)
Kosmetolodzy
(8)
Politycy
(8)
Szkoły ponadpodstawowe
(8)
B2 (poziom biegłości językowej)
(7)
Pracownicy banków
(7)
Inżynierowie
(6)
Literatura angielska
(6)
Nauczyciele nauczania początkowego
(6)
Notariusze
(6)
Osoby niedowidzące
(6)
Terapeuci
(6)
Analitycy danych
(5)
Bankierzy
(5)
Chorzy na nowotwory
(5)
Dietetycy i żywieniowcy
(5)
Dyrektorzy HR
(5)
Dyrektorzy szkół
(5)
Komornicy sądowi
(5)
Temat
Leczenie dietą
(4)
Aktywność fizyczna
(2)
Dietetyka
(2)
Fizjologia człowieka
(2)
Odchudzanie
(2)
Pomoc psychologiczna
(2)
Psychodietetyka
(2)
Uczucia
(2)
Zaburzenia odżywiania
(2)
Choroby skóry
(1)
Dieta genotypowa
(1)
Genetyka
(1)
Konserwacja żywności
(1)
Marnotrawstwo żywności
(1)
Nadwaga
(1)
Nutrigenomika
(1)
Otyłość
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
Opracowanie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(8)
Psychologia
(2)
Biologia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
8 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M.34659 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
Nutrigenomika / prof. dr hab. Agata Chmurzyńska. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL : Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., 2022. - XIII, [1], 252 strony : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej – sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech. Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka. Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych [opis wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Książka
W koszyku
Żywienie w chorobach skóry / redakcja naukowa Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna, Anna Zalewska-Janowska. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2024. - XXII, [2], 265, [1] strona : ilustracje ; 21 cm.
Publikacja w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety w zdrowiu skóry. Zawarte w niej informacje zostały oparte na najnowszych badaniach naukowych oraz praktycznym doświadczeniu specjalistów w dziedzinie dermatologii oraz żywienia. Książka prowadzi czytelnika od podstawowej wiedzy na temat wpływu diety na dobrostan skóry i procesy jej starzenia, poprzez omówienie wybranych chorób skórnych, w których może ona wspierać proces leczenia aż do wskazówek dotyczących wsparcia psychologicznego w tych schorzeniach. Autorzy analizują również wpływ żywienia na procesy patologiczne w skórze oraz mechanizmy immunologiczne, które odgrywają kluczową rolę w rozwoju chorób dermatologicznych. Dzięki tej książce specjaliści będą mieli możliwość lepszego zrozumienia wpływu diety na zdrowie tego największego widocznego dla otoczenia organu ciała człowieka oraz wykorzystania zdobytej wiedzy w praktyce klinicznej. Publikację dedykujemy wszystkim zajmującym się żywieniem i dietetyką, specjalistom z zakresu ochrony zdrowia, lekarzom, pielęgniarkom i kosmetologom. Może też stanowić ciekawe źródło informacji dla studentów różnych kierunków związanych z dietetyką, żywieniem człowieka czy medycyną i naukami o zdrowiu, oraz pacjentom – tak aby znaleźli wstępne wskazówki do zmiany diety i wspomożenia procesu leczenia swojej choroby [opis wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Brak informacji o dostępności (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fizjologia żywienia / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Hanna Krauss. - Wydanie I - 3 dodruk. - Warszawa : PZWL, 2021. - XVIII, 409, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. WM.35338 (1 egz.)
Książka
W koszyku
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności: Skala marnowania żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny [opis wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej