276737
Książka
W koszyku
(Ekonomia, Finanse i Zarządzanie)
Hotele służą nam jako miejsca tymczasowego pobytu. W nich wypoczywamy, spożywamy posiłki i spotykamy się z bliskimi. Ponieważ za usługi hotelowe płacimy, nie zawsze martwimy się o to, że w nadmiarze, czasami bez opamiętania, korzystamy z wszelkich dostępnych zasobów. W ostatnim czasie wzrasta jednak świadomość ekologiczna, co oznacza, że goście pozytywnie oceniają wdrażanie działań prośrodowiskowych i prospołecznych i są gotowi zapłacić wyższą cenę za za korzystanie z ekologicznych hoteli. Autorzy monografii ukazują, jak w sposób holistyczny można realizować ideę zielonego hotelu. Przedstawiają praktyczne możliwości wykorzystania systemów zarządzania środowiskowego. Omawiają sposoby kształtowania zachowań prośrodowiskowych i korzyści, jakie można uzyskać dzięki zielonej infrastrukturze. Książka jest skierowana do szerokiej grupy odbiorców – studentów zarządzania, turystyki, ekonomii, inżynierii produkcji, ochrony środowiska, inżynierii środowiska, a także doktorantów i naukowców. Będzie też przydatna dla przedsiębiorców, menedżerów, osób administrujących organizacjami społecznymi, ekologów oraz decydentów politycznych i samorządowych w kreowaniu polityki ochrony środowiska [opis wydawcy].
Status dostępności:
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia, netografia na stronach 139-167.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów zarządzania, turystyki, ekonomii, inżynierii produkcji, ochrony środowiska, inżynierii środowiska, doktorantów i naukowców, a także przedsiębiorców, menedżerów, osób administrujących organizacjami społecznymi, ekologów oraz decydentów politycznych i samorządowych.
Uwaga dotycząca finansowania
Współfinansowanie: Instytut Ekonomii, Finansów i Zarządzania (Uniwersytet Jagielloński)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej